Stijladvies
Recensies
Contact-Links
Zakelijk
Heren
Kleuradvies
Download
Tarieven
Brilmonturen
Specialisme
Startpagina

Recensies

Postcodegroep Alkmaar

Terugblik: Kleurenanalyse
Op dinsdag 29 mei zijn we met negen vrouwen bij Nanette Popken, ook VVAO-lid, geweest om individuele kleuran-alyses te laten doen en te zien welke kleuren ons flatteren en welke ons laten verleppen. Om nog van het daglicht gebruik te kunnen maken zijn we al om vijf uur 's middags begonnen. De persoon die geanalyseerd moest worden zat met het gezicht goed in het licht, met een spiegel voor zich; wij op klapstoelen aan de kanten om mee te oordelen. Nanette bedekte het slachtoffer geroutineerd met een soort – oneerbiedig gezegd – kapmanteltjes met steeds  verschillende kleurenreeksen. Het was opvallend wat een verschil de kleuren uit konden maken met betrekking tot iemands teint en uitstraling. Uitgevonden moest worden wat het beste stond: allereerst het verschil tussen warme en koele tinten, daarnaast het verschil tussen heldere en gedempte kleuren en tenslotte om lichte of donkere tinten. Tot slot zat je daar met alle goedgekeurde mooie
doeken over je heen gedrapeerd en maakte Antoinette van Brink een portretfoto.
Niet iedereen werd blij van de
conclusie. Een van ons, verknocht aan haar oranje wollen vest, kreeg het advies dat maar weg te doen en zich verder te richten op lichte koele kleuren. Maar over het algemeen waren we zeer tevreden.
Ik heb na afloop een waaier met kleurstaaltjes gekocht die bij mijn type passen. Die heb ik bij me als ik iets ga kopen, erg handig en makkelijk.
En mooie kleuren!!
Nanette had ook een maaltijd verzorgd aan haar ronde eettafel.

Het was een interessante en genoeglijke avond. Een aanrader!
Ina de vries:

Hallo Nanette, bedankt voor je foto’s en ik wil je bedanken voor je hartelijke ontvangst en je professionele houding tijdens de workshop. Het was voor mij erg leerzaam (kennis omtrent kleuren die bij je passen) en gezellig. Ik kijk automatisch vanuit mijn leraren achtergrond altijd hoe iemand een presentatie geeft. Jij deed dit erg deskundig en speelde in op dingen die ad hoc gebeurden.
Meer
Recensies